Hoe een zelfmassage onder het achterhoofd uit te voeren ?

Na herhaalde verlengingen van de nek - MUURSTANDSBLAZER, schoon, grissen, bewegingen waarbij de hals zich VERLENGT. Dit kan spanning of zelfs hoofdpijn veroorzaken.

De beste fysiotherapie is PREVENTIEF fysiotherapie.

Om deze spieren gedeeltelijk te behandelen

Belangkrijk:
- Hef je kin naar het plafond om de beweging te richten.
- Druk de bal vervolgens plat door de kin in te klappen

Tips van physiotherapeut : Leg een beetje druk op de bal tijdens de beweging om erop te staan dat je gevoelige gebieden voelt.

Weinig fysiologische precisie: Ten eerste, vanuit een biomechanisch oogpunt, zullen deze verschillende spieren (vier in aantal) interactie hebben tijdens spinale extensie. De spierdelen die het mogelijk maken om te roteren en andere inclinatie. De cervicale gewrichten zijn gearticuleerd met de basis van de schedel (de achterhoofdsknobbel) die zal bijdragen aan de goede positionering in de ruimte.

Ten tweede zijn achter deze spieren zenuwen, slagaders, aders en het is niet ongebruikelijk om een spierspasme van een van deze spieren te ervaren dat verschillende cervicale en craniale aandoeningen kan veroorzaken.

Het is daarom belangrijk dat deze spieren ZACHT zijn om geen conflicten in de cervicale wervelkolom te veroorzaken en spanningshoofdpijn te vermijden.

doel:

Verzacht de verschillende structuren. Breng de krachten in balans tussen de verschillende spieren. Vind symmetrische mobiliteit aan beide zijden.

uitvoering:

3 sets van 1 MINUUT / BEWEGING.

Informatie: We herinneren eraan dat ze hier worden gepresenteerd als onderdeel van de ontdekking van de reikwijdte van fysiotherapie. Deze oefeningen moeten zonder pijn worden uitgevoerd en vormen geen fysiotherapiebehandeling. Als de pijn aanhoudt, neem dan direct contact op met uw fysiotherapeut voor een klinische beoordeling.

NL