Podologie
Image is not available
douleur-pied
Podologie

De podoloog heeft een bachelor diploma in podologie-podotherapie (3-jarige opleiding op de Hoge School).

Podologie

De podoloog heeft een bachelor diploma in podologie-podotherapie (3-jarige opleiding op de Hoge School).

Wat is podotherapie?

Podotherapie is een therapie die zich bezighoudt met de structuur, functie en pathofysiologie van de vpodoloogoet. Podotherapie ondersteunt ook het onderste lidmaat en indien nodig de articulaire en spierstructuren stroomopwaarts. Pijn boven de voeten (knieën, heupen, lenden ...) kan worden herleid tot de voet.

kinnesist-fysio-brussel

podoloog : Leroux Valentin

  Korenbeekstraat 227, 1080 Molenbeek.

Podologue-Posturologue : Julie Notre Dame

  Korenbeekstraat 227, 1080 Molenbeek.
podologue-molenbeek-bruxelles

Wat doet een podoloog?

Een podoloog is een paramedisch therapeut die, op aanwijzing van een arts of een gespecialiseerde arts, de klachten van patiënten zal onderzoeken en behandelen indien mogelijk (zoals bepaalde huid- en/of voetnagelziekten en pathologieën van het bewegingsapparaat). Afhankelijk van zijn analyse kan hij op maat gemaakte en aangepaste orthopedische inlegzolen maken. De podoloog speelt een sleutelrol bij de behandeling van patiënten met systemische aandoeningen zoals diabetes of reuma. Daarnaast is hij ook opgeleid om chirurgen in de operatiekamer bij te staan.

Wanneer kan ik op consultatie bij een podoloog?

  • Wanneer u regelmatig voetpijn voelt, ongeacht de locatie (tenen, hielen, enkels, zool en zelfs achterkant van de voet).
  • Als u ook knie-, heup- of rugpijn heeft, kan het zijn dat de pijn wordt veroorzaakt door een onevenwichtige houding, waardoor een ledemaat of een deel van de wervelkolom te zwaar wordt belast.
podologue-molenbeek-pied
  • In het geval van een voetafwijking of als deze een structurele verandering heeft ondergaan.
  • Als u abnormale slijtage van uw schoenen waarneemt (asymmetrie, snelle slijtage).
  • Regelmatige preventieve bezoeken zijn nuttig als u diabetes hebt, omdat de minste wond snel tot complicaties kan leiden. Zwaarlijvige, oudere of sportieve personen moeten ook preventief overleggen omdat de belasting groter is op de gewrichten.
  • Vanaf de leeftijd van 75 jaar is het ook raadzaam om elk jaar uw voeten te laten zien aan een pedicure-podoloog, zelfs als u geen problemen ondervindt.

Praktische informatie over podotherapie

Pedicure- en/of podologiesessies worden gedeeltelijk terugbetaald door uw mutualiteit. Betreffende de tarieven en aantal terugbetaalde sessies, informeer u rechtstreeks bij uw mutualiteit.

Een sessie pedicure en/of podotherapie duurt tussen 30 minuten en 45 minuten. Het kan een complete biomechanische analyse van uw voet omvatten naar aanleiding waarvan de podoloog een paar orthopedische inlegzolen zal voorstellen of niet. Een sessie kost tussen de € 30 en € 45. De prijs van een orthopedische binnenzool kan per therapeut verschillen en is afhankelijk van het type inlegzolen: tussen de € 100 en € 200

Podotherapeuten in Molenbeek?

Twee podologen zijn beschikbaar in de Medisch centrum Moveo Clinic bij: Korenbeekstraat 227, 1080 Molenbeek. U vindt gemakkelijk een parkeerplaats in de cité joyeuse straat tot 2 stappen van uw praktijk van podologie.

podoloog : Leroux Valentin

Uw podoloog is beschikbaar en attent voor een analyse van uw houding en / of voetpijn. Er worden ook pedicure-behandelingen verzorgd, uw podoloog-pedicure ontvangt u meerdere keren per week in het Moveo Clinic-centrum.

Podoloog : Julie Notre Dame

Uw podoloog - Posturoloog is gespecialiseerd in het analyseren van uw houding en uw dynamiek (kinderen, volwassenen, sporters) met het oog op het ontwerpen van podologische inlegzolen (orthopedisch) na pijn in de voeten, knieën, heupen en rug. De posturoloog is geschikt voor het uitvoeren van houdingscontroles, na chronische lage rugpijn, migraine, spanningen in het cervicale, thoracale niveau, peesontsteking (in de voeten, knieën, heupen).

Ze voert pedicure-achtige behandelingen uit (voetverzorging, ingegroeide teennagels, hoorn, eelt). De confectie van orthonyxia, orthoplastie, orthoplastie behoren tot zijn vaardigheden.

Hoe contact opnemen met een podoloog?

Maak online een afspraak met de podoloog

podoloog : Leroux Valentin

Podoloog : Julie Notre Dame

NL