psychologie
enfant-besoin-psychologue
psychologie-bruxelles
Psychologie

De psycholoog van het centrum behaalde een masterdiploma in klinische psychologie en behaalt een universitair certificaat voor psychologische en psychotherapeutische beoordelingen en interventies.

Psychologie

psychologie-adulte-enfant

De psycholoog van het centrum behaalde een masterdiploma in klinische psychologie en behaalt een universitair certificaat voor psychologische en psychotherapeutische beoordelingen en interventies.

Wat is psychologie?

Psychologie is een wetenschap die tot doel heeft de structuur en het functioneren van mentale activiteit en bijbehorend gedrag te begrijpen. Psychologische kennis wordt vastgesteld door observatie en experimenten. Psychologisch werk omvat het oordeelkundige gebruik van de beste actuele wetenschappelijke gegevens om beslissingen te nemen met betrekking tot individuele zorg op het kruispunt van de klinische expertise van de psycholoog en de voorkeuren van de patiënt.

kinnesist-fysio-brussel

Psycholoog: LECAT Jean Sébastien

  Korenbeekstraat 227, 1080 Molenbeek.
famille-psychologue-molenbeek

Wat doet een psycholoog?

In een zorgzaam, welwillend en niet-oordelend kader bouwt de psycholoog in samenwerking met de patiënt een therapeutische relatie op en ontwikkelt strategieën voor het omgaan met specifieke of chronische moeilijkheden. Dit werk kan gericht zijn op psychologische ondersteuning (bijvoorbeeld door een stap terug te doen naar levensgebeurtenissen) en / of naar een therapeutisch werk over specifieke problemen waarvoor meer moet worden geïnvesteerd.

In welke gevallen raadpleegt u een psycholoog?

De cases kunnen erg divers zijn en zijn vaak persoonlijk. De psycholoog van het centrum zorgt voornamelijk voor angststoornissen, stemmingsstoornissen, slaapstoornissen, verslavingen met en / of zonder middelen, tinnitus en ondersteuning in de context van chronische ziekten (kanker, obesitas) ...).

In het geval dat u niet expliciet weet wat uw moeilijkheden zijn of als deze overeenkomen met die waarvoor onze psycholoog zorgt, neem dan contact met hem op, hij zal u indien nodig doorverwijzen.

enfant-besoin-psychologue

Praktische informatie over psychologie

Een consult duurt 45 minuten en kost 60 euro. Het psychologieconsult is gratis en zonder medisch recept. Sommige mutuals zijn gedeeltelijk betrokken bij de terugbetaling van sessies. Als dit het geval is, vraag dan een vergoedingsformulier aan bij de ziekenfonds waarbij u bent aangesloten en geef het aan mij wanneer we samenkomen om van de vergoeding te profiteren. Alle afspraken moeten minimaal 48 uur van tevoren worden geannuleerd of gewijzigd, anders wordt u gefactureerd.

Je psycholoog in Molenbeek

Psycholoog: LECAT Jean Sébastien

Uw psycholoog is beschikbaar en attent om u te helpen persoonlijke en professionele uitdagingen en / of moeilijkheden te overwinnen. Dankzij tal van opleidingen biedt het u gepersonaliseerde tools. Hij ontvangt je meerdere keren per week in het Moveo Clinic Center.

U vindt gemakkelijk een parkeerplaats in de cité joyeuse straat tot 2 stappen van uw praktijk van psychotherapie.

Hoe contact opnemen met de psycholoog?

Maak een afspraak met de psycholoog

NL