Hoe instabiliteit van de knie te herstellen?

De knie is een gewricht dat veel stress ondergaat als gevolg van repetitieve schokken zoals boxspring, diepe squats, uitval, etc.

Bij spiervermoeidheid zullen sommige krachtiger of langer aanhoudende spieren het overnemen en een ongepaste positie veroorzaken die kan leiden tot kniepathologieën zoals tendinopathie, meniscus, afbraak, enz.

Doel

  • Verhoog de kniestabiliteit
  • Knieletsels verminderen
  • Betere knieregeling tijdens spiervermoeidheid

De oefening is erop gericht om het lichaam een proprioceptieve respons te vragen om de knie te stabiliseren via spieractivatie.

Kinetische precisie

Een gespierde co-activering (antagonist en agonist) zorgt voor meer efficiëntie tijdens bepaalde oefeningen die een goede stabiliteit vereisen.

Dit is mogelijk dankzij een nieuw leren van de hersenen geïntroduceerd door de therapeutische oefeningen (motorische coördinatie en proprioceptie).

Executie

  • 3 sets van 1 minuut voor en na de training

Tips van physiotherapeut

Als de oefening nog steeds gemakkelijk is, kunt u dezelfde oefening doen met uw ogen dicht

Aandachtspunten

  • Zorg dat de knie altijd in de as van de 2e teen zit
  • Houd gedurende 3 seconden in dezelfde positie terwijl u nog steeds stabiel bent voordat u tekent
  • Kijk voor je en niet je voeten
  • Voel hoe je beweegt, betere stabiliteit en controle over de knie

Deze oefening is belangrijk om een optimale controle van de positie van de knie te krijgen tijdens recepties na een sprong bijvoorbeeld.

Deze zal worden beheerst wanneer de knie als stabiel wordt beschouwd en niet wankelt gedurende 3 seconden na de ontvangst van de sprong (specificeer op de criteria via de therapeut)

belangrijk: Deze informatie wordt hier gepresenteerd als onderdeel van de ontdekking van de reikwijdte van fysiotherapie. Deze oefeningen moeten zonder pijn worden uitgevoerd en vormen geen fysiotherapiebehandeling. Als de pijn aanhoudt, neem dan rechtstreeks contact op met de fysiotherapeut voor een klinische beoordeling.

NL