Algemene geneeskunde
medecin-bruxelles-molenbeek
Algemene geneeskunde

De huisarts heeft een bachelor en een master (twee cycli van 3 jaar), met een totale opleidingsduur van 6 jaar. Vervolgens moet hij een specialisatiecyclus van 3 jaar doorlopen, voordat hij algemene geneeskunde mag uitoefenen.

Algemene geneeskunde
medecin-bruxelles-molenbeek
Algemene geneeskunde

De huisarts heeft een bachelor en een master (twee cycli van 3 jaar), met een totale opleidingsduur van 6 jaar. Vervolgens moet hij een specialisatiecyclus van 3 jaar doorlopen, voordat hij algemene geneeskunde mag uitoefenen.

Algemene geneeskunde

medecin-bruxelles-molenbeek

Le médecin généraliste appelé aussi docteur De huisarts heeft een bachelor en een master (twee cycli van 3 jaar), met een totale opleidingsduur van 6 jaar. Vervolgens moet hij een specialisatiecyclus van 3 jaar doorlopen, voordat hij algemene geneeskunde mag uitoefenen.

Wat is algemene geneeskunde?

De huisarts biedt een scala aan medische diensten, zoals diagnose, behandeling en follow-up aan mensen van alle leeftijden met het oog op het voorkomen of behandelen van ziekten. Hij onderzoekt de patiënt (palpatie, auscultatie, enz.), Vraagt ​​om aanvullend onderzoek (bloedonderzoek, röntgenfoto's, enz.)

Indien nodig, medicijnen of behandeling voorschrijven en advies geven om de gezondheid te behouden, verbeteren of terug te krijgen. Hij zorgt ervoor dat het gezondheidsprobleem van de patiënt goed wordt geïdentificeerd en indien nodig wordt doorverwezen naar specialisten.

kinnesist-fysio-brussel

huisarts : Kiese Mavuba Joel

  Korenbeekstraat 227, 1080 Molenbeek.
docteur-molenbeek

Wanneer een huisarts raadplegen?

Over het algemeen moet iedereen regelmatig zijn huisarts, tandarts en oogarts raadplegen voor preventieve zorg. Over het algemeen hebben zuigelingen en ouderen vaker preventief overleg nodig, maar het tempo hangt ook af van de gezondheidstoestand van de persoon. Een persoon met diabetes of hartaandoeningen (of met risicofactoren voor deze ziekten) zal bijvoorbeeld relatief vaak controles moeten uitvoeren.

Overleg in geval van problemen

De cases zijn zeer divers en persoonlijk, maar hier zijn enkele voorbeelden:

  • Een professionele en / of persoonlijke crisis wanneer tussen preventieve bezoeken symptomen of andere gezondheidsproblemen optreden: veel symptomen en problemen kunnen thuis worden behandeld. De meeste verkoudheden hebben bijvoorbeeld geen aandacht van een arts nodig. Veel kleine snijwonden of wonden kunnen worden gereinigd met milde zeep en water en vervolgens worden behandeld met antibiotische zalf en een beschermend verband.
    Mensen met bepaalde ziekten moeten een arts raadplegen. arts onmiddellijk wanneer nieuwe symptomen verschijnen. Als bijvoorbeeld een persoon met chronische longziekte (astma of COPD) ademhalingsproblemen begint te krijgen of als iemand met een verzwakt immuunsysteem koorts heeft, moeten ze onmiddellijk medische hulp inroepen. Het immuunsysteem kan worden verzwakt door diabetes, HIV-infectie, het gebruik van chemotherapie of andere aandoeningen.
femme-malade-docteur

Praktische informatie over algemene geneeskunde

Een consultatie duurt ongeveer 15 tot 20 minuten, afhankelijk van de behoefte van de patiënt. De consultaties in de algemene geneeskunde worden terugbetaald door de mutualiteit. De overeengekomen prijs is 27 euro. Alle afspraken moeten minimaal 48 uur van tevoren geannuleerd of gewijzigd worden, anders worden er kosten in rekening gebracht.

Uw huisarts in Molenbeek

docteur Kiese Mavuba Joel

Dokter Kiese Mavuba Joel

Dokter Kiese Mavuba Joel De huisarts van het Moveo Clinic Center staat voor u klaar om u te helpen. Voor advies en / of vragen verwelkomt dr. KIESE MAVUBA u in het centrum.

Onze huisarts is beschikbaar in de Medisch centrum Moveo Clinic bij: Korenbeekstraat 227, 1080 Molenbeek. U vindt gemakkelijk een parkeerplaats in de straat joyeuse straat tot 2 stappen van uw praktijk van algemene geneeskunde.

Hoe contact opnemen met een huisarts?

Een afspraak met uw arts online

NL